Absolut Live L-carnitine Ital 3000mg (1000 ml)

Akciós ár:
400 Ft

Nincs készleten a termékből!

Fizetendő

400 Ft

Az ital főbb jellemzői
- Így mindig a kora nyárban érezheted magad.
- Színezékmentes
- Aszpartam mentes
- C-vitamin tartalma 250 mg/liter
Általánosságban
- Ásványvízből készült, mely 719 mg/L ásványi anyagot tartalmaz, tehát az ásványi anyag pótlását is megoldod egy lépésben. Nátrium: 32 mg/L (főbb összetevőkért látogass el honlapunkra: www.r-water.hu)
- L-karnitin tartalma 2000 mg/L, tehát a teljes liter elfogyasztásával ennyi kiváló minőségű aminosav származékot viszel be a szervezetedbe.
- Fruktóz és dextróz tartalma hosszan felszívódó és azonnal rendelkezésre álló energiát biztosít izmaidnak, hogy sokáig bírd a terhelést.
- A króm fontos szerepet játszik a szénhidrát, fehérje és zsír anyagcserében.L-CARNITINE, MINT HATÓANYAG:

Az L-Carnitine (4-N-trimetil-hidroxi-vajsav) egy aminosav származék, az emberi szervezet által is elállított, természetes anyag. Az L-Carnitine-t több mint 100 éve fedezték fel, ekkor izolálták először izomból és igazolták az izomsejtek működésére gyakorolt hatását. Azóta számos egyéb élettanilag igen fontos hatását mutatták ki a kutatók, így pl. az idegrendszer és a szívizom megfelelő működésének fenntartásában is nélkülözhetetlen. Legfőbb szerepét a zsírsavak elégetésében és a sejtek membránjának védelmében igazolták.

L-CARNITINE FELLELHETŐ:

A legtöbb húsfélékben, hal-és tejtermékekben. A napi szükséglet kb. 400mg körül van, ennek egy részét a szervezet tápanyagokból képes előállítani szintézissel. A többit L-Carnitine bevitelével tudjuk biztosítani a tökéletes élettani működéshez. Főleg vegetáriánus táplálkozás okozza az L-Carnitine legnagyobb hiányát.

L-CARNITINE NEGATÍV HATÁSA:

Negatív hatása nem ismert, még nagyobb mennyiségű fogyasztása mellett sem. Ugyan úgy viselkedik vele szemben a szervezet, mint a C-vitaminnal a felesleget a vese kiválasztja, és vizelet útján üríti.

L-CARNITINE SPORTÉLETTANI HATÁSA:

A sporton belül a „zsírégetésben” tölti be a legnagyobb szerepet, méghozzá a lebontott zsírsavak
oxidációjában.
Az L-Carnitine segít a zsírok energiává alakításában, hiszen a mitokondrium membránjában elhelyezkedve, a zsírok mitokondriumba szállításának legfontosabb eleme. Ezért később jelentkezik a fáradtság, javul az állóképesség. Nem csak az élsportolók körében nagyon elterjedt, hanem a kortól, nemtől függetlenül szinte mindenki alkalmazza. Ennek oka az ,hogy egyáltalán NEM TERHELI A SZIVET. Magas vérnyomással és szív problémákkal rendelkezők is rendkívül kedvező hatással élvezhetik pozitív sportélettani hatásait.

L-CARNITINE KUTATÁSI EREDMÉNYEK:

cukorbetegség esetén fellép perifériás idegrendszeri zavarokat csökkenti,
öregkori demenciában jótékony hatású,
férfiak fertilitási zavaraiban jótékony hatású,
növeli a sportolók teljesítményét,
pajzsmirigy túlműködés esetén jótékony hatású,
növeli a szív funkcióját iszkémiás szívbetegségekben, fokozza a terhelhetőséget,
csökkenti a perifériás érbetegség tüneteit,
krónikusan hemodializált vesebetegek életminőségét javítja.

-Ásványvízből készült, mely 719 mg/L ásványi anyagot tartalmaz, tehát az ásványi anyag pótlását is megoldod egy lépésben. Nátrium: 32 mg/L (főbb összetevőkért látogass el honlapunkra: www.r-water.hu)
- L-karnitin tartalma 2000 mg/L, tehát a teljes liter elfogyasztásával ennyi kiváló minőségű aminosav származékot viszel be a szervezetedbe.