Szabályozza a vércukorszintet
Elméletileg elősegítheti a kreatin felszívódását
Eredetileg étvágycsökkentő hatása miatt alkalmazták táplálékkiegészítőként, de káros melékhatásai miatt használata semmiképp sem javasolt, és táplálékkiegészítőként nem is elérhető
Csökkenti az edzés utáni esetleges fájdalmakat
Javíthatja a kedélyállapotot és serkenti az agyi funkciókat
Antioxidáns hatása van
A tapasztalatok szerint a látásra is jó hatással van
Csökkenti a vércukorszintet is
Az izomzatunk nagy részét aminosavak építik. Az aminosavakat a szervezetbe fehérjék formájában juttatjuk be, a fehérjéket az emésztőrendszer építőelemeire, azaz aminosavakra bontja, melyekből a felszívódás után szervezetünk új fehérjéket képez.
Az izmok az edzések alatt ún. mikrotraumákat, mikrosérüléseket szenvednek el. Ezek az apró sérülések csak megfelelő aminosavakkal korrigálhatók. Ahhoz, hogy a szervezetünk intenzív súlyzós edzések, vagy megterhelő állóképességi edzések után gyorsabban és hatékonyabban regenerálódjon, nagy mennyiségű fehérjére, és ezáltal szabad aminosavra van szükség
A szervezetünk betegségek esetén különféle védekező mechanizmusokat indít be. A szervezetet védő sejtek közül több ezer "feláldozza" magát a kórokozókkal szembeni küzdelemben. Betegség esetén a szervezetnek különösen nagy teher ezeknek a sejteknek a pótlása, amihez több fehérjére van szükség.
Segít megőrizni a csontok és fogak épségét, valamint minden sejtben megtalálható, hiszen a sejtfalat alkotó foszfolipidek része. Mindennapi táplálkozásunkkal azonban elegendő mennyiséghez jutunk, külön bevitele felesleges, sőt, káros lehet.
Rövid töltési szakaszt követően növelheti az oxigénfelvétel mértékét, ezáltal a teljesítményt.
Javítja a koncentrációt, a memóriát és az egyéb agyi funkciókat
Stresszcsökkentő hatásának köszönhetően az immunrendszert is erősíti, valamit a kortizolszintet is csökkenti
A folsav szedése sok depressziós és más pszichés problémával küzdő ember panaszait enyhíteni tudja.
Egyes vélemények szerint az őszülés folyamatában szerepet játszik a nem megfelelő folsav bevitel is, így a jó vitaminellátottság gátolhatja vagy lassíthatja a folyamatot.
A fokhagyma egész sor pozitív hatással rendelkezik a szív- és érrendszerre nézve. Növeli az érfal rugalmasságát, megelőzi a vérrögképződést, kis mértékben csökkenti a vérnyomást valamint mérsékli a koleszterinszintet is – így kiváló például a szívkoszorúér-megbetegedés megelőzésére.
Erősíti az immunrendszert és mind bakteréiális, mind gombás fertőzések ellen hatásos lehet.
A fokhagyma segítheti bizonyos – elsősorban emésztőrendszeri – ráktípusok kialakulásának megelőzését.
Állatokon végzett kísérleteknél anabolikus, antikatabolikus és zsírégető tulajdonságokat is mutatott bizonyos hormonok (pl. tesztoszteron) termelésének serkentésével. Embereken végzett tanulmány azonban nem vizsgálta még ezeket a hatásait.
Csökkenti az LDL koleszterin szintet
Javítja a memóriát
Segít megelőzni a szívbetegségeket
Normalizálja az ösztrogénszintet