A szukralóz azon kevés édesítőszerek közé tartozik, amelyet tudatosan fejlesztettek ki (a londoni Erzsébet Királynő Intézet kutatói). Az édesítőszerek családjában - ha lehet ilyet mondani - az egyik legfiatalabb jövevény. A szukralóz egy olyan szintetikus vegyület, amelyet közvetlenül a cukor molekulából állítanak elő azáltal, hogy három hidroxil (-OH) csoportot klór (-Cl) atommal helyettesítenek, és így keletkezik a szacharózból egy annál 400-800-szor édesebb anyag. Előnye a tiszta íz, a stabilitás úgy oldatban, mint magas hőmérsékleten, emellett alacsonsy és magas pH-n is stabil marad. Tehát tárolhatóság és felhasználhatóság tekintetében egyaránt rendkívül jól használható anyag. Ezen felül csak nagyon kis mértékben metabolizálódik, mert többnyire változatlan formában kiválasztódik a széklettel; ez annyit jelent, hogy valamennyi klór atom kötésben marad, és nem vándorol a szervezetben. Az a kevés hányada, mely felszívódik, nem toxikus összetevőkre bomolva végül a vizelettel távozik szervezetünkből. Mindez persze azt is jelenti, hogy nem okoz inzulinszint emelkedést, nincs hatással a vércukorszintre, és nem tekinthető energiaforrásnak.
Természetes édesítőszer, mely kalóriamentes!
Nincsenek káros mellékhatások, a mesterséges édesítők kiválthatók vele
Az egyik legerősebb természetes antioxidánsként segít a szabadgyökök elleni harcban
Az állati források egy alternatívájaként ez a növényből kivont fehérje, a szója, egy csaknem teljes fehérje, ami alacsony zsír-és szénhidráttalommal bír, míg sok olyan tulajdonsága van, mely a nők, és az alacsony kalóriatartalmú diétán élők számára vonzó lehet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy hirtelen félredobhatjuk tejsavófehérjénket vagy kazeinünket, ez csupán annyit jelent, hogy fontolás tárgyává tehetjük a szójafehérje beillesztését napi étrendünkbe. Hiszed vagy sem, a szója több fehérjét tartalmaz, mint a hús, a tojás vagy a hal, és esszenciális tápanyagok egész sorát tartalmazza, így pl. kalciumot, vasat, káliumot, E vitamint és rostokat.
soy, soya, Genistein
Szervezetünkben a haj és a bőr nagy mennyiségben tartalmaz szilíciumot, pótlása ezért erősítheti a hajunkat és körmeinket.
Az erősebb erek a visszérproblémák megelőzésében fontosak, a kötőszövet erősítése a feszes bőr megtartását is elősegíti.
Helyileg alkalmazva gyulladásgátló hatású és elősegíti a sérülések gyógyulását.
A szibériai ginseng a híres kínai gyógynövény, a panax ginseng közeli rokona, ám annál jóval gyengébb. Adaptogénként segíthet a testnek alkalmazkodni, akármilyen behatás is érje; a gyógynövénykereskedők "normalizáló" vagy "erősítő" anyagként emlegetik, és azt állítják, hogy automatikusan a test azon részében kerül felhasználásra, ahol szükség van rá.
Ciwujia, touch-me-not, ördögcserje, ci wu ju, eleuthero, Eleutherococcus senticosus, eleuthero.