Almaecet


Mi az amit szedésével elérhetsz?

  • Emésztésjavító hatása van
  • Erősíti az immunrendszert

Mi ez és honnan származik?

Az almaecetet már régóta használják a tradicionális gyógyászatban, különféle célokra. Akkor keletkezik, mikor az almát péppé zúzzák és fahordókban érlelik. Az érés során ecetsav keletkezik, mely felelős az almaecet keserű ízéért.

Hogyan működik, és milyen kutatások támasztják alá működését?

Az almaecet kiváló forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, aminosavaknak és további egészséges anyagoknak. Gazdag foszfor-, kalcium-, kálium-, nátrium-, vas-, magnézium-, klór-, és B-vitamin forrás. A pasztőrözetlen almaecet pektint és almasavat is tartalmaz. Még fontosabb az almaecet ecetágy tartalma – ez felelős leginkább egészségjavító hatásaiért.
Az almaecetet újabban súlycsökkentő és súlykontrolláló anyagként használják, és számos ilyen célt szolgáló termékben megtalálható.
Bár testsúlycsökkentő szerként történő alkalmazása megkérdőjelezhető, és tudományos kutatások sem támasztják alá ilyen irányú hatásosságát, sokan hisznek benne, hogy az emésztés javításával, az emésztőrendszer ürülésének gyorsításával és az energiatermelés hatékonyságának javításával segít kontrolálni testsúlyunkat. Azonban ismét csak azt mondhatjuk, hogy nincs jelenleg olyan tudományos bizonyíték, mely alátámasztaná hatékonyságát súlycsökkentőként. A testsúlyra gyakorolt hatása – ha van ilyen – eddig ismeretlen.
Mindazonáltal az almaecet immunrendszerre gyakorolt hatása jelentős, vitamin-és ásványianyag tartalma pedig javítják a sportteljesítményt és elősegíthetik az izomtömeg növekedést is.

Mikor van rá szükség és mik a hiánytünetei?

Mindenki hasznát láthatja az almaecet szedésének. Ez nem egy tápanyag: nincsenek hiánytünetei és nincs belőle meghatározott napi mennyiség sem.

Mennyit szedjek? Vannak mellékhatásai?

Szigorúan tartsuk magunkat a címkén írtakhoz.
Az almaecetnek nincs mérgező hatása, és biztonságosan alkalmazható. Nincsenek ismert mellékhatásai.