Enciklopédia

ABC

Evodiamin

Mi az amit szedésével elérhetsz?

  • Termogén hatása van, így segíthet a zsírvesztésben

Tovább

Esszenciális zsírsavak

Az esszenciális zsírsavak (EFA’s – essential fatty acids) „jó” zsírok, melyek esszenciálisak minden sejt számára és kritikus szerepet játszanak az immun-, a szív-és ér- valamint az idegrendszer működésében. Esszenciálisnak nevezzük őket, mert testünk nem képes előállításukra, ezért aztán étkezéssel vagy kiegészítők használatával kell biztosítani bevitelüket. Sajnos mindennapi ételeink nem tartalmaznak elegendő esszenciális zsírsavat, mivel az esetek többségében kivonják az ételekből.

Tovább

Eritritol (eritrit)

Mi az amit szedésével elérhetsz

  • Ésszerű mennyiségben teljesen ártalmatlan, és mellékhatásoktól mentes édesítőszer

  • Glikémiás indexe 0, így cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető

Tovább

Ekdiszteron

Egyéb elnevezések

Suma, béta-ekdiszteron, 20- béta-ekdiszteron, beta-ekdiszon, Cyanotis vaga, Isoinokosterone, 20-Hydroxyecdysterone

Tovább

Efedra (Ma Huang)

Az efedra – vagy ma-huang, amikor így említik – az erős stimuláló hatással bíró efedrin növényi formája. Napjainkban annak köszönheti hírnevét – jó és rossz értelemben egyaránt –, hogy ez az egyik legnagyobbra tartott súlycsökkentést segítő anyag; számos kutatás kimutatta, hogy átmenetileg csökkenti az étvágyat, természetes stimuláns is, továbbá termogenikus hatása is van, tehát több kalóriát éget el rövidebb idő alatt.

Tovább

Echinacea

Mi az amit szedésével elérhetsz?

  • Erősebb immunrendszer

  • Különféle fertőzések gyógyítása

Tovább

E-vitamin

Az E-vitamin az egyik leghatásosabb zsíroldékony antioxidáns. Sok betegség megelőzésében játszhat szerepet, például védhet a szívbetegség, a rák és egyéb más betegségekkel szemben. A vitamin sejtszinten fejti ki hatását, ezért még az öregedés folyamatát is lassítja.

Mi az amit szedésével elérhetsz?

Semlegesíti a szervezetet károsító szabad gyököket

A sejtmembrán védelmében betöltött szerepe óriási. A szabad gyökök semlegesítésében az egyik leghatékonyabb antioxidáns vegyület, védi a szívizmot, az izmokat, és a . Lassatja a sejtek öregedésénsk folyamatát.

Kedvező hatást gyakorol a keringési rendszerre

A szív és az érrendszer működéséhez nélkülözhetetlen sejtek öregedésének lassítása által javítja ezen szervek működését.

Tovább